blog Loanwise maakt het actualiseren van kredietportefeuilles eenvoudiger en accurater

Voor leningen aan consumenten geldt een zorgplicht. Onder deze zorgplicht valt onder andere het vaststellen of de lening goed bij de persoonlijke situatie van de geldnemer past. Dit gebeurt voordat de lening wordt verstrekt, maar dient bij een belangrijke gebeurtenis in iemands leven, of na het verstrijken van een bepaalde periode ook bij lopende leningen te gebeuren.

De verantwoordelijkheid van de actualisatie van de financiële situatie ligt vaak bij de adviseur of de bemiddelaar. Buiten het feit dat het in kaart brengen van de financiële situatie behoorlijk tijdrovend is, is een goede actualisatie ook afhankelijk van de kwaliteit van de informatie die door de klant wordt verstrekt.

Automatische analyse van banktransacties

Door 12 maanden aan banktransacties van een huishouden eenvoudig te inventariseren en automatisch te categoriseren en analyseren ontstaat snel een accuraat beeld van de huidige situatie. Deze manier bespaart enorm veel tijd en is minder foutgevoelig, waardoor de klant beter kan worden beschermd. 

Hoe werkt dit in de praktijk met Loanwise?

Loanwise maakt automatische analyse van banktransacties laagdrempelig beschikbaar voor  bemiddelaars en kredietverstrekkers. Met Loanwise deel je eenvoudig een gepersonaliseerde link met de klant via bijvoorbeeld e-mail of via een klantportaal.. Met deze link geeft de klant vervolgens in zijn online bankomgeving toestemming om banktransacties naar Loanwise te sturen.

Loanwise categoriseert en analyseert de banktransactiesdata vervolgens binnen enkele seconden en stelt een online rapport ter beschikking aan de bemiddelaar of verstrekker. Dit rapport geeft snel een accuraat en overzichtelijk beeld van de financiële situatie van de klant. Op basis van dit rapport kan eenvoudig en eenduidig worden vastgesteld of de lening nog passend is enof er bijvoorbeeld bepaalde gebeurtenissen, zoals geboorte, scheiding of inkomensterugval hebben plaatsgevonden.

Kosten

Voor Loanwise betaal je geen opstartkosten of vaste periodieke kosten. Je betaalt alleen voor het gebruik (100% “pay as you go”).

Demo

Wil je een demo van Loanwise? of wil je overleggen hoe dit voor jouw bedrijf in te passen is? Neem dan contact op via contact@loanwise.nl 

Notification Message