blog Het analyseren van betaalgedrag leidt bij Tiny Library aantoonbaar tot minder slecht betalende klanten

Julie Munneke-Tromp start in 2020 het bedrijf Tiny Library. Als moeder van 4 kleine kinderen verbaasde zij zich over de hoeveelheid babyspullen die zij nodig had: “Veel spullen worden maar relatief kort gebruikt en omdat we niet groot woonden vond ik dat best een gedoe, en bovendien, totaal niet duurzaam. Ik zocht naar oplossingen om de spullen niet nieuw te hoeven kopen en ze gemakkelijk door te kunnen geven en merkte eigenlijk dat daarvoor geen goede oplossing bestond. Zo is Tiny Library geboren”.


Missie

Tiny Library heeft als missie ouders te ondersteunen door hoogwaardige baby- en kinderproducten als service aan te bieden, terwijl leveranciers tegelijkertijd worden geholpen bij de overgang naar een circulaire economie. Tiny Library fungeert als een verhuurplatform voor hoogwaardige baby- en kinderproducten, waardoor ouders toegang hebben tot kwaliteitsproducten zonder hoge investering.

Uitdagingen

Als snelgroeiende onderneming hebben wij uiteraard de nodige uitdagingen gehad. Een van de uitdagingen binnen ons businessmodel is dat ons klantcontact grotendeels online plaatsvindt. Omdat de babyspullen als dienst worden aangeboden is identificatie van de klant en een juiste inschatting van de kredietwaardigheid dan ook enorm belangrijk.

"Te vaak resulteerde zogenaamde "credit checks" alsnog in een niet- of slecht betalende klant"

Kredietwaardigheid

Tot ongeveer 2 jaar geleden gebruikten wij in ons klantacceptatieproces zogenaamde "credit checks" die een inschatting maken van de kredietwaardigheid van onze potentiële klant. Te vaak resulteerde dit alsnog in een niet- of slecht betalende klant.

Sinds 2 jaar maken wij dan ook in bepaalde gevallen gebruik van Loanwise als kredietcheck, die een inschatting geeft van de bestedingsruimte van de klanten en een analyse van het betaalgedrag. Dit geeft een beter beeld van de kredietwaardigheid van potentiële klanten.


Lager risico

Deze manier van werken heeft bij Tiny Library geleid tot een aanzienlijke vermindering van niet- of slecht betalende klanten. Op deze manier zorgt Tiny Library ervoor dat het bedrijf gezond kan blijven groeien en een steeds grotere rol kan spelen in het creëren van een betere wereld!

Notification Message